Mazury HoReCa

    0
    721

    Lokalizacja: Ostróda
    Termin: 25-26 IV 2017
    mazuryhoreca.pl

    Druga edycja wydarzenia Mazury HoReCa odbędzie się w dniach 25-26.04.2017 r. w Expo Mazury w Ostródzie. Pierwsza edycja cieszyła się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających, zgromadziła blisko 120 firm z branży hotelarskiej i gastronomicznej.

    MAZURY HoReCa to:

    – prezentacja szerokiej oferty produktów, akcesoriów, usług dla gastronomi i hoteli,

    – spotkanie producentów, dystrybutorów, dostawców, przedstawicieli wiodących firm z Polski i zagranicy,

    – okazja do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami oraz trendami w branży gastronomicznej i hotelarskiej.

    Wydarzenie odbywa się w formule B2B opartej na krótkich spotkaniach biznesowych (tzw. Business Speed Date) wystawców z potencjalnymi kontrahentami, Hosted Buyers. Ta formuła umożliwia porównanie ofert handlowych, znalezienie nowych kanałów dystrybucji, pozyskanie bezpośrednich kontaktów oraz zawarcie umów. Nowością w drugiej edycji Mazury HoReCa festiwal smaków będzie poszerzenie tematyki o cukiernictwo i piekarstwo, a także rozszerzenie Programu Hosted Buyers.

    Podczas Mazury HoReCa 2017 – podobnie jak w pierwszej edycji – odbędą się konkursy kulinarne dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych: Zielona Budka Master Challenge, Gęsina w Restauracji, Drób na Polskim Stole.

    Znani szefowie kuchni poprowadzą pokazy kulinarne w strefie live cooking.

    Prowadzącym targi i konkursy kulinarne będzie Karol Okrasa.